Hoe behoud je de kwaliteit van je juweeltjes het best?
Juwelen van het materiaal stainless steel verkleuren niet bij contact met water, maar indien je de levensduur van je juweeltjes wil verlengen, raden we elk contact met water of andere vloeistoffen af.

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?
Indien je op werkdagen (maandag tot en met zaterdag) voor 17u bestelt, wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Bestellingen geplaatst na 17u gaan de volgende (werk)dag op de post.
Meer informatie over de verzending van je pakketje vind je hier.

Wat als een product niet meer op voorraad is?
Heb je een leuk item gezien op de website, maar is het uitverkocht? Dan kan je bij het product zelf de restock-aanvraag invullen. Zo zien wij dat jij dit item graag nog wil bestellen. Het invullen hiervan verhoogt de kans op een restock, maar is geen garantie. Om het item achteraf snel terug te vinden, kan je het ook toevoegen aan je verlanglijstje

Hoeveel bedragen de verzendkosten?
De verzendkosten zijn afhankelijk van je producten, het aantal producten en het land van verzending.
Hieronder een korte opsomming:

 • België
  • Brievenpost: 2,99 euro
  • Track&trace: 5,75 euro
  • Gratis verzending vanaf 35,00 euro
 • Nederland
  • Brievenpost: 3,99 euro
  • Track&Trace: 17,55 euro
  • Gratis verzending vanaf 50,00 euro

Wat is het verschil tussen gold plated en stainless steel?
Je zal op de website al gemerkt hebben dat onze juwelen gemaakt zijn van verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn gold plated en stainless steel, maar wat is nu juist het verschil tussen deze twee?

 • Gold plated
  Een gold plated juweeltje, is een juweeltje van metaal waarover een laagje van een andere metaal zit (in dit geval vloeibaar goud) Doordat dit laagje heel erg dun is, zijn deze sieraden veel betaalbaarder dan sieraden van echt goud. Helaas kunnen deze verkleuren door contact met vloeistoffen.
 • Stainless steel
  Juweeltjes gemaakt van stainless steel, ook soms roestvrij staal (RVS) genoemd, zijn de laatste jaren heel erg populair. Roestvrij staal is een legering van ijzer, nikkel, chroom en koolstof. Om je RVS-juwelen zit een laagje chroom dat roest tegenhoudt, maar toch is het af te raden om met deze sieraden te zwemmen als je een optimale levensduur wil. Het laagje kan door de chlorides namelijk beschadigd worden.

Heb je nog een andere vraag die hier niet beantwoord werd? Stuur een mailtje naar info@beads99.be, een berichtje via Instagram @beads_99 of vul het contactformulier in en ik beantwoord deze met veel plezier!